Power Beauties in het nieuws

Power Beauties day zondag 4 juni 2023

Dit artikel is geschreven en foto door het Eindhovens dagblad.
Heel erg bedankt hiervoor.
Namens Helga van Hengst Organisator Power Beauties/visagist Face To Face visagie & styling.

Foto: Power Beauties Day. © René Manders/DCI Media

Vrouwen met kanker worden in de watten gelegd tijdens Power Beauties Verwendag
,,Je weer meer vrouw voelen, fijn die aandacht die je krijgt”, het zijn de reacties van vrouwen op de Power Beauties Day. En dat is precies wat Helga van Hengst wil bereiken met deze Verwendag voor vrouwen met kanker.
Karin Rosendaal 04-06-23, 23:22 Bron: ED

De rode loper ligt uit bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, Maatje 040 op de Piuslaan. De dames wacht een hartelijke ontvangst door initiatiefneemster Helga van Hengst. Zondag zet zij met haar team vrijwilligers vrouwen in het zonnetje die in aanraking zijn gekomen met
kanker.

In de hal staat een tafel vol met heerlijke broodjes, zoetigheden en fruit, waar eerst op het gemak een kopje koffie of thee gedronken kan worden. In deze huiselijke sfeer krijgen deze dag zo’n twintig dames een of twee behandelingen van een nagelstyliste, masseur, kapster
of een medisch pedicure.

José van Dooren geniet van een pedicure en gelakte nagels. Via een lotgenotensite voor vrouwen met uitgezaaide borstkanker is ze samen met haar vriendin Miranda Engelen bij de verwendag terecht gekomen. ,,Ik geniet van de dagelijkse dingen. Het leven staat door de
kanker op een wankel voetstuk. Slaan de medicijnen aan? Hoe gaat het verder? Zo’n dag als vandaag zorgt ervoor dat je je weer meer vrouw voelt en heb je het gevoel dat je er mag zijn.”

“Het valt niet altijd mee in het dagelijkse leven door de ongemakken en bijwerkingen van medicijnen”
Miranda Engelen

,,We hebben zo’n warm welkom gekregen en zijn goed verzorgd. Heerlijk zo’n extraatje en tijd voor je zelf. Het valt niet altijd mee in het dagelijkse leven door de ongemakken en bijwerkingen van medicijnen. Fijn de tijd en aandacht die we hier krijgen”, vertelt Engelen na
haar massage.

Van Hengst is visagist en heeft een salon ‘Face to Face Visagie & Styling’. Zij heeft zelf huidkanker gehad en weet wat vrouwen meemaken. Vijftien jaar geleden sloot ze als visagist aan bij de Nationale Verwendag, de laatste vier jaar heeft ze haar eigen Power Beauties Day
in samenwerking met Dynamo en Maatje040. ,,Het is belangrijk voor vrouwen om zich mooi te maken en zich daardoor beter te voelen. Niet iedere vrouw met kanker heeft de kracht om dat zelf te doen. Dat gevoel wil ik hen bieden.”

Iedere deelnemer doneert 7,50 euro. Het opgehaalde bedrag gaat naar Stichting ‘Vier het leven’ in Someren. Een organisatie die kankerpatiënten een extraatje wil bieden. Van Hengst en het team zetten zich belangeloos in.

Medisch pedicure Kelly van Beauty Cat schuift voor de tweede keer aan: ,,Als je het zelf goed hebt, vind ik dat je iets voor je medemens kunt doen. De vrouwen kunnen zich na vandaag weer mooi voelen en blij zijn met zichzelf. Zij betalen een klein bedrag voor het goede doel. Als we elkaar zo helpen, zou de wereld er een stuk beter uit zien.”

Mooi! Deze verwendag in Eindhoven is voor mensen met kanker

Een pedicurebehandeling, nagels lakken, een massage, visagie of haarverzorging. Speciaal voor (ex-)kankerpatiënten is er op zondag 4 juni een verwendag in Eindhoven. Zij worden dan in het zonnetje gezet met een schoonheidsbehandeling.

Helga van Hengst van Face To Face Visagie & Styling organiseert de verwendag vanuit een persoonlijke ervaring. Zelf kreeg ze huidkanker. “In die tijd merkte ik dat ik me al een stuk beter voelde als ik me leuk opmaakte. Dat gevoel wilde ik ook aan andere vrouwen overdragen”, vertelde ze vorig jaar op indebuurt Eindhoven. Zo ontstond het idee voor een verwendag.

In de watten leggen
Tijdens deze dag kunnen (ex-)kankerpatiënten en hun familieleden ontspannen met een schoonheidsbehandeling. Dj Le Noir uit Eindhoven zorgt voor muziek en daarnaast is er eten en drinken.

“Toen we hiermee begonnen, waren er nog niet veel van die organisaties in Eindhoven die zoiets deden. Inloophuis De Eik was toen net open. Daar konden zieke mensen naartoe om te sporten of zwemmen, maar ze werden er niet écht verwend. Ik wilde ze graag even in de watten leggen. Daarnaast kunnen deze vrouwen dan even hun verhaal kwijt. Daar is veel behoefte aan.”

Aanmelden voor de verwendag
Ben je of ken je iemand die te maken heeft gekregen met kanker en een verwendag verdient? Geef je op via deze website of telefonisch via 06-44063138. Meedoen kost 7,50 euro per persoon en inschrijven kan met maximaal twee personen. Iedereen is welkom. Ook voor een hapje, drankje of praatje kun je aanschuiven, vertelt Helga.

De Power Beauties Verwendag is op 4 juni tussen 11.00 en 16.00 uur bij Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven Maatje040 aan de Piuslaan 74a. De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting Vier Het Leven in Someren. Face To Face Visagie & Styling organiseert de verwendag samen met Dynamo en Maatje040.

Update

Inmiddels is er al een bedrag binnengekomen voor stichting “Vier Het Leven” in Someren van 115 euro. Dit bedrag wordt samen met de kleine bijdrage van de deelnemers op 4 juni 2023 uitgereikt.

Er is nog plaats!

Je kunt je nog steeds inschrijven voor de Verwendag. Dit kan  uiterlijk tot 29 mei 2023. Vul het contactformulier in of bel Helga op 06-44063138. Vol = Vol

Cursus NLP bij Sluis NLP Instituut

Uitreiking Verwentasjes

Ben jij onze vrijwilliger op 4 juni 2023?

Wil jij ook vrijwillig iets betekenen voor de Power Beauties Verwendag, Speciaal voor (ex)Kankerpatiënten op zondag 4 juni 2023? Heb je wat met Beauty, of het geven van een leuke workshop of vind je het leuk om een live optreden te verzorgen en heb je affiniteit met deze stoere kanjers dan ben ik op zoek naar jou… Aanmelden kan via de website:

www.facetofacevisagie.nl of stuur een mailtje naar [email protected] t.a.v. Helga Organisator Power Beauties Day/visagist Face To Face visagie & styling.

Overlijden van Sissy van Hengst

Het spijt ons jullie te moeten mededelen dat we op 29 juli jl. afscheid hebben moeten nemen van Sissy van Hengst. Zij heeft zich de afgelopen jaren met heel haar hart ingezet voor de Powerbeauties verwendagen. Wij bewaren warme herinneringen aan haar.

———————————————–Persbericht—————————————————

Eindhoven, 2022

Verwendag Power Beauties vindt dit  jaar plaats bij Face To Face visagie&styling in Eindhoven.

Op 29 mei vindt de Verwendag, Power Beauties plaats. Dit is een dag speciaal voor (ex)kankerpatiënten en hun familie. Dit jaar vindt Power Beauties plaats bij  Face To Face visagie &styling in Eindhoven, de opbrengst gaat naar het Vicki Brownhuis in Den Bosch; Dit is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten. Deze dag wordt voor de 10e  maal belangeloos georganiseerd door Helga van Hengst visagist van Face To Face visagie & styling tevens organisator  Power Beauties Day  in samenwerking met Dynamo Jongeren Centrum.

Ieder jaar organiseert van Hengst een benefiet evenement ten goede van een stichting die zich inzet voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ondanks dat de Stichting Power Beauties in augustus 2021 is gestopt, wordt er ook dit jaar de Power Beauties Day georganiseerd om een leuke en fijne dag te bezorgen door het geven van beauty behandelingen. Dit jaar op een iets andere manier dan normaal, vanuit een kleine huiselijke setting.

Aan bezoekers en deelnemers vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage van € 7,50. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Vicki Brownhuis In Den Bosch. Sinds 1992 het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. Zij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het centrum wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Zij zijn geen behandelingsinstituut, maar een informele ontmoetingsplaats. De deur staat voor je open! Loop gerust eens binnen zonder afspraak.

 

Geïnteresseerden kunnen zich via het contactformulier op de website www.facetofacevisagie.nl inschrijven voor deze dag of door te bellen op: 06 44 06 31 38. Maximaal 2 personen per inschrijving.
Naast de vrijwillige bijdrage, kunt u als bedrijf en particulier het goede doel ook ondersteunen, zodat er nog meer verwendagen worden georganiseerd. Maar dat er ook goede nazorg gegeven kan worden aan (ex) kankerpatiënten. Want goede nazorg bevordert het proces om weer te genieten, te stralen en je weer goed te voelen.

Eind 2004 werd bij van Hengst zelf de diagnose kanker vastgesteld, begin 2015 kreeg ze dan eindelijk het goede nieuws te horen dat ze kanker vrij was verklaard. Doordat van Hengst dus is getroffen door deze nare ziekte weet ze hoe belangrijk het is om gehoord te worden. Vooral als je verwend kan worden, dat je even kan en mag genieten! In deze periode is van Hengst in aanraking gekomen met de Stichting Viva la Donna, daar besefte ze pas hoeveel vrouwen kanker hebben. Ze wilde graag iets doen voor en met deze vrouwen.

 

Van Hengst is een gediplomeerd visagiste wat goed van pas kwam bij de Stichting. Vanuit de eerste ontmoeting heeft ze een eigen visagie salon ingericht voor deze vrouwen. Zo zet ze ieder jaar belangeloos deze moedige vrouwen in het zonnetje. 

Bezoekers kunnen zich inschrijven en zijn daarna van harte welkom op zondag 29 mei 2022 vanaf  10:00 u. – 16:00 u. bij Face To Face visagie&styling  aan de Heliconstraat 57 in Eindhoven. Contactpersoon: Helga van Hengst telefoonnummer: 06 44 06 31 38 www.facetofacevisagie.nl

—————————————————-Einde Persbericht———————————————

Eindhovense Helga organiseert een verwendag voor kankerpatiënten: ‘Het is bijzonder werk’

lees hier het artikel in “in de buurt” Eindhoven