Power Beauties in het nieuws

Beste Power Beauties, we waren weer in het nieuws. Lees hieronder het artikel uit Studio 040:

Helga overleefde kanker en zet nu kankerpatiënten in het zonnetje: ‘Soms vergeten ze wat ze hebben’

Helga van Hengst overleefde kanker, maar de ziekte verdween niet uit het leven van de visagist. Al 25 jaar legt ze mensen die met dezelfde ziekte worstelen in de watten. Dat doet ze door ieder jaar een verwendag te organiseren. “Soms vergeten ze gewoon even wat ze hebben.”

De Eindhovense kwam jaren geleden op het idee. “Toen ik kanker kreeg, merkte ik dat er weinig werd gedaan aan verwendagen”, legt Helga uit. Toen ze naar een beautybeurs in Utrecht ging voor haar littekens, veroorzaakt door bestralingen, kwam ze in aanraking met het fenomeen. Sindsdien is ze er mee begonnen en nooit meer mee gestopt.

Tijdens de verwendag krijgen mensen die kanker hebben (gehad) bijvoorbeeld een pedicure- of nagelbehandeling. “We willen ze alle aandacht geven met wat verwennerij.” Volgens Van Hengst is de dag zo bijzonder, omdat mensen over hun ziekte mogen praten maar dat niet hoeven. “Sommige verhalen vind ik wel heel emotioneel. Ik ben een gevoelsmens, maar ik kan me gelukkig goed afsluiten. Ze hebben totaal geen zelfmedelijden, het zijn echt kanjers!”

 

Het boegbeeld

Voorheen was haar moeder ook betrokken bij het evenement, maar zij overleed aan kanker. “Zij was echt het boegbeeld van de verwendag.” Ieder jaar was de moeder van Helga te vinden aan een goed gevulde eettafel: “Daar zat ze dan altijd lekker en dan kon ze goed naar de mensen luisteren. Dat was fijn, want ik moest altijd veel mensen opmaken.”

Geen ondankbare taak. “De meeste mensen zijn heel dankbaar en sommige mensen komen nog een paar keer terug. Ook al zouden ze ons helemaal niet bedanken, dan maakt het nog niet uit. Ik vind het gewoon leuk en fijn om te doen.”

De deelnemers betalen ieder jaar €7,50. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat Stichting Samen Tegen Kanker Valkenswaard. “We halen niet hele grote bedragen binnen, maar alles wat we kunnen geven is mooi meegenomen.” Dit jaar wordt de verwendag gehouden op zondag 2 juni in wijkcentrum Unitas in Eindhoven.

Bekijk hier het originele artikel van Sem van Ginneken van Studio 040: 

Poster

Goodiebags

Inmiddels zijn we volop bezig met het inpakken van de Goodiebags voor de Verwendag Power Beauties speciaal voor (ex) kankerpatiënten zondag 2 juni 2024. Op deze dag vragen we aan de deelnemers een kleine bijdrage van €7,50. De opbrengst gaat geheel naar Stichting Samen Tegen Kanker.

Speciale dank voor het doneren van jullie producten:

  • AH Cassandraplein
  • Benu Apotheek
  • Face to Face visagie & styling
  • iLokaal webdesign
  • Kruidvat
  • Nouvital Cosmetics Rotterdam

Bedankje aan Dynamo Jongerencentrum in Eindhoven!

Wist je dat Dynamo Jongeren Centrum in Eindhoven al 12,5 jaar belangeloos met Face To Face visagie&styling de Verwendag Power Beauties organiseert? Dynamo, (Ontstaan in de jaren ’80) biedt jongeren een plek in het centrum van Eindhoven om zich te ontwikkelen in hun eigen subcultuur. Daar ontstond toen al een professionele vorm van integraal jongerenwerk met sport, hulpverlening, scholing en toeleiding naar werk. Alle jeugd- en subculturen kwamen samen: Rockers, Gabbers, Marokkanen, Surinamers etc. Dynamo heeft zich sterk
geprofileerd met het grootste metalfestival ‘Dynamo Open Air’. Een vijfjarig bestaansfeestje op de parkeerplaats groeide uit tot een legendarisch festival, dat Dynamo wereldwijd op de kaart zette.
Dynamo is een sterk merk dat zich altijd hard heeft gemaakt voor subculturen. Dynamo werkt vanaf
haar ontstaan vanuit kansen en het samen met jongeren werken aan (economische) zelfstandigheid en
onafhankelijkheid.

In 2011 ben ik via de afdeling detacheringen van Ergon terecht gekomen bij Dynamo als baliemedewerkster, daar vertelde ik over de Verwendag die ik speciaal organiseer voor (ex)kankerpatiënten vanuit mijn achtergrond als visagist. Ik heb de kans gekregen vanuit Dynamo dit
evenement te mogen organiseren benefiet speciaal voor (ex)kankerpatiënten. Ondanks ik niet meer bij Dynamo werkzaam ben verzorgen ze nog steeds belangeloos de communicatie voor Power Beauties Verwendag. Ik ben Dynamo nog steeds heel erg dankbaar hiervoor!

Gift Firma Competensys

Ondanks dat ik snot verkouden ben en keelpijn heb, is dit een leuk opkikkertje. Ik werd door Ergon teamleidster Lenny Hermans in het zonnetje gezet voor mijn inzet voor de Verwendag Power Beauties die ik ieder jaar belangeloos organiseer voor (ex) kanker patiënten. Namens de Firma Competensys heb ik euro 250 mogen ontvangen. Heel erg bedankt hiervoor.

Vandaag 7 december vrijwilligers dag

Speciaal op deze dag willen wij jou extra in het zonnetje zetten!

Heel erg bedankt!

Voor wie je bent
Voor alles wat je doet
Altijd recht uit het hart
En nooit omdat het moet.

Lieve warme groet,
Helga organisator Power Beauties

In het nieuws

Lokale helden in Webdesign & Online Marketing

Sinds 5 jaar doneert iLokaal de Power Beauties Verwendag. Zij verzorgen de website sinds augustus 2018 facetofacevisagie.nl en daar ben ik als oprichter en organisator Power Beauties Verwendag niet alleen meegeholpen maar ook erg dankbaar voor. Ook voor de fijne en goede service.

iLokaal is ontstaan vanuit een sterke motivatie om lokale en regionale ondernemers te helpen op het gebied van online ondernemen en online marketing.

Historie & missie

iLokaal is een handelsmerk en initiatief van DuurzaamMedia BV en ontstaan na een onderzoek van een groep studenten. Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat lokale en regionale ondernemingen zich konden verbeteren op het gebied van online marketing en online ondernemen.

Veel ondernemers bleken geen kennis of tijd te hebben om online te groeien. Daarnaast zaten sommige ondernemers vast aan een leverancier met een lang en onduidelijk contract. Voor de studenten was de volgende stap logisch: er moest een initiatief komen om lokale en regionale ondernemers echt te helpen. Met de ondersteuning van DuurzaamMedia BV ontstond iLokaal.

Momenteel is iLokaal voor diverse ondernemers actief in geselecteerde regio’s.

De Helden die dit mogelijk maken zijn; Harvey Online Specialist, Silvia Online Adviseur, Mattheüs Senior Webdesigner, Dionne Office Manager, Ricardo Webdesigner, Cynthia Junior Designer, en Lenny Marketeer. Kijk voor meer info op www.ilokaal.nl

Heel erg bedankt voor jullie goede en fijne service en de leuke samenwerking. Op naar weer een volgend jaar!

Met een warme groet, Helga Organisator Power Beauties.

Wat is er nog meer aan nieuwtjes?

Dit jaar heeft de Albert Hein Cassandraplein in Eindhoven in samenwerking met Robijn, frisse monsters aan wasverzachters geschonken voor in de Verwentasjes. 

Heel leuk deze donatie te hebben ontvangen.

Verder hebben we ook een particuliere donatie gekregen. Er worden weer lekkere wafels gemaakt. Dit wordt verzorgd door José Heber uit Limburg. 

Wil je op de hoogte blijven van de Verwen nieuwtjes? Vul het contactformulier in op de website. Vermeld dat je de Verwen nieuwtjes per e-mail wil ontvangen. 

Veel lees plezier en een warme groet,

Helga Organisator Power Beauties

Power Beauties day zondag 4 juni 2023

Dit artikel is geschreven en foto door het Eindhovens dagblad.
Heel erg bedankt hiervoor.
Namens Helga van Hengst Organisator Power Beauties/visagist Face To Face visagie & styling.

Foto: Power Beauties Day. © René Manders/DCI Media

Vrouwen met kanker worden in de watten gelegd tijdens Power Beauties Verwendag
,,Je weer meer vrouw voelen, fijn die aandacht die je krijgt”, het zijn de reacties van vrouwen op de Power Beauties Day. En dat is precies wat Helga van Hengst wil bereiken met deze Verwendag voor vrouwen met kanker.
Karin Rosendaal 04-06-23, 23:22 Bron: ED

De rode loper ligt uit bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, Maatje 040 op de Piuslaan. De dames wacht een hartelijke ontvangst door initiatiefneemster Helga van Hengst. Zondag zet zij met haar team vrijwilligers vrouwen in het zonnetje die in aanraking zijn gekomen met
kanker.

In de hal staat een tafel vol met heerlijke broodjes, zoetigheden en fruit, waar eerst op het gemak een kopje koffie of thee gedronken kan worden. In deze huiselijke sfeer krijgen deze dag zo’n twintig dames een of twee behandelingen van een nagelstyliste, masseur, kapster
of een medisch pedicure.

José van Dooren geniet van een pedicure en gelakte nagels. Via een lotgenotensite voor vrouwen met uitgezaaide borstkanker is ze samen met haar vriendin Miranda Engelen bij de verwendag terecht gekomen. ,,Ik geniet van de dagelijkse dingen. Het leven staat door de
kanker op een wankel voetstuk. Slaan de medicijnen aan? Hoe gaat het verder? Zo’n dag als vandaag zorgt ervoor dat je je weer meer vrouw voelt en heb je het gevoel dat je er mag zijn.”

“Het valt niet altijd mee in het dagelijkse leven door de ongemakken en bijwerkingen van medicijnen”
Miranda Engelen

,,We hebben zo’n warm welkom gekregen en zijn goed verzorgd. Heerlijk zo’n extraatje en tijd voor je zelf. Het valt niet altijd mee in het dagelijkse leven door de ongemakken en bijwerkingen van medicijnen. Fijn de tijd en aandacht die we hier krijgen”, vertelt Engelen na
haar massage.

Van Hengst is visagist en heeft een salon ‘Face to Face Visagie & Styling’. Zij heeft zelf huidkanker gehad en weet wat vrouwen meemaken. Vijftien jaar geleden sloot ze als visagist aan bij de Nationale Verwendag, de laatste vier jaar heeft ze haar eigen Power Beauties Day
in samenwerking met Dynamo en Maatje040. ,,Het is belangrijk voor vrouwen om zich mooi te maken en zich daardoor beter te voelen. Niet iedere vrouw met kanker heeft de kracht om dat zelf te doen. Dat gevoel wil ik hen bieden.”

Iedere deelnemer doneert 7,50 euro. Het opgehaalde bedrag gaat naar Stichting ‘Vier het leven’ in Someren. Een organisatie die kankerpatiënten een extraatje wil bieden. Van Hengst en het team zetten zich belangeloos in.

Medisch pedicure Kelly van Beauty Cat schuift voor de tweede keer aan: ,,Als je het zelf goed hebt, vind ik dat je iets voor je medemens kunt doen. De vrouwen kunnen zich na vandaag weer mooi voelen en blij zijn met zichzelf. Zij betalen een klein bedrag voor het goede doel. Als we elkaar zo helpen, zou de wereld er een stuk beter uit zien.”

Mooi! Deze verwendag in Eindhoven is voor mensen met kanker

Een pedicurebehandeling, nagels lakken, een massage, visagie of haarverzorging. Speciaal voor (ex-)kankerpatiënten is er op zondag 4 juni een verwendag in Eindhoven. Zij worden dan in het zonnetje gezet met een schoonheidsbehandeling.

Helga van Hengst van Face To Face Visagie & Styling organiseert de verwendag vanuit een persoonlijke ervaring. Zelf kreeg ze huidkanker. “In die tijd merkte ik dat ik me al een stuk beter voelde als ik me leuk opmaakte. Dat gevoel wilde ik ook aan andere vrouwen overdragen”, vertelde ze vorig jaar op indebuurt Eindhoven. Zo ontstond het idee voor een verwendag.

In de watten leggen
Tijdens deze dag kunnen (ex-)kankerpatiënten en hun familieleden ontspannen met een schoonheidsbehandeling. Dj Le Noir uit Eindhoven zorgt voor muziek en daarnaast is er eten en drinken.

“Toen we hiermee begonnen, waren er nog niet veel van die organisaties in Eindhoven die zoiets deden. Inloophuis De Eik was toen net open. Daar konden zieke mensen naartoe om te sporten of zwemmen, maar ze werden er niet écht verwend. Ik wilde ze graag even in de watten leggen. Daarnaast kunnen deze vrouwen dan even hun verhaal kwijt. Daar is veel behoefte aan.”

Aanmelden voor de verwendag
Ben je of ken je iemand die te maken heeft gekregen met kanker en een verwendag verdient? Geef je op via deze website of telefonisch via 06-44063138. Meedoen kost 7,50 euro per persoon en inschrijven kan met maximaal twee personen. Iedereen is welkom. Ook voor een hapje, drankje of praatje kun je aanschuiven, vertelt Helga.

De Power Beauties Verwendag is op 4 juni tussen 11.00 en 16.00 uur bij Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven Maatje040 aan de Piuslaan 74a. De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting Vier Het Leven in Someren. Face To Face Visagie & Styling organiseert de verwendag samen met Dynamo en Maatje040.

Update

Inmiddels is er al een bedrag binnengekomen voor stichting “Vier Het Leven” in Someren van 115 euro. Dit bedrag wordt samen met de kleine bijdrage van de deelnemers op 4 juni 2023 uitgereikt.

Er is nog plaats!

Je kunt je nog steeds inschrijven voor de Verwendag. Dit kan  uiterlijk tot 29 mei 2023. Vul het contactformulier in of bel Helga op 06-44063138. Vol = Vol

Cursus NLP bij Sluis NLP Instituut

Uitreiking Verwentasjes

Ben jij onze vrijwilliger op 4 juni 2023?

Wil jij ook vrijwillig iets betekenen voor de Power Beauties Verwendag, Speciaal voor (ex)Kankerpatiënten op zondag 4 juni 2023? Heb je wat met Beauty, of het geven van een leuke workshop of vind je het leuk om een live optreden te verzorgen en heb je affiniteit met deze stoere kanjers dan ben ik op zoek naar jou… Aanmelden kan via de website:

www.facetofacevisagie.nl of stuur een mailtje naar [email protected] t.a.v. Helga Organisator Power Beauties Day/visagist Face To Face visagie & styling.

Overlijden van Sissy van Hengst

Het spijt ons jullie te moeten mededelen dat we op 29 juli jl. afscheid hebben moeten nemen van Sissy van Hengst. Zij heeft zich de afgelopen jaren met heel haar hart ingezet voor de Powerbeauties verwendagen. Wij bewaren warme herinneringen aan haar.

———————————————–Persbericht—————————————————

Eindhoven, 2022

Verwendag Power Beauties vindt dit  jaar plaats bij Face To Face visagie&styling in Eindhoven.

Op 29 mei vindt de Verwendag, Power Beauties plaats. Dit is een dag speciaal voor (ex)kankerpatiënten en hun familie. Dit jaar vindt Power Beauties plaats bij  Face To Face visagie &styling in Eindhoven, de opbrengst gaat naar het Vicki Brownhuis in Den Bosch; Dit is een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten. Deze dag wordt voor de 10e  maal belangeloos georganiseerd door Helga van Hengst visagist van Face To Face visagie & styling tevens organisator  Power Beauties Day  in samenwerking met Dynamo Jongeren Centrum.

Ieder jaar organiseert van Hengst een benefiet evenement ten goede van een stichting die zich inzet voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ondanks dat de Stichting Power Beauties in augustus 2021 is gestopt, wordt er ook dit jaar de Power Beauties Day georganiseerd om een leuke en fijne dag te bezorgen door het geven van beauty behandelingen. Dit jaar op een iets andere manier dan normaal, vanuit een kleine huiselijke setting.

Aan bezoekers en deelnemers vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage van € 7,50. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Vicki Brownhuis In Den Bosch. Sinds 1992 het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland. Zij zijn er voor volwassenen en kinderen met kanker, hun naasten en nabestaanden. In het centrum wordt sinds de oprichting op verschillende manieren aandacht geschonken aan de psychosociale aspecten van kanker. Zij zijn geen behandelingsinstituut, maar een informele ontmoetingsplaats. De deur staat voor je open! Loop gerust eens binnen zonder afspraak.

 

Geïnteresseerden kunnen zich via het contactformulier op de website www.facetofacevisagie.nl inschrijven voor deze dag of door te bellen op: 06 44 06 31 38. Maximaal 2 personen per inschrijving.
Naast de vrijwillige bijdrage, kunt u als bedrijf en particulier het goede doel ook ondersteunen, zodat er nog meer verwendagen worden georganiseerd. Maar dat er ook goede nazorg gegeven kan worden aan (ex) kankerpatiënten. Want goede nazorg bevordert het proces om weer te genieten, te stralen en je weer goed te voelen.

Eind 2004 werd bij van Hengst zelf de diagnose kanker vastgesteld, begin 2015 kreeg ze dan eindelijk het goede nieuws te horen dat ze kanker vrij was verklaard. Doordat van Hengst dus is getroffen door deze nare ziekte weet ze hoe belangrijk het is om gehoord te worden. Vooral als je verwend kan worden, dat je even kan en mag genieten! In deze periode is van Hengst in aanraking gekomen met de Stichting Viva la Donna, daar besefte ze pas hoeveel vrouwen kanker hebben. Ze wilde graag iets doen voor en met deze vrouwen.

 

Van Hengst is een gediplomeerd visagiste wat goed van pas kwam bij de Stichting. Vanuit de eerste ontmoeting heeft ze een eigen visagie salon ingericht voor deze vrouwen. Zo zet ze ieder jaar belangeloos deze moedige vrouwen in het zonnetje. 

Bezoekers kunnen zich inschrijven en zijn daarna van harte welkom op zondag 29 mei 2022 vanaf  10:00 u. – 16:00 u. bij Face To Face visagie&styling  aan de Heliconstraat 57 in Eindhoven. Contactpersoon: Helga van Hengst telefoonnummer: 06 44 06 31 38 www.facetofacevisagie.nl

—————————————————-Einde Persbericht———————————————

Eindhovense Helga organiseert een verwendag voor kankerpatiënten: ‘Het is bijzonder werk’

lees hier het artikel in “in de buurt” Eindhoven