Reiki behandelingen

 

Reiki behandelingen 

In 2002 heb ik mijn certificaten behaald in Reiki 1e en Reiki 2e graad en ben ik ingewijd volgens het Usui systeem door Reiki-masters Gea van der Pol en John Veen van Studio Universal. Zij zijn lid van de Cirkel; De vereniging die staat voor Collectief In Reiki Kracht En Liefde.

 

Wist je dat…

Oorsprong van Reiki
De Japanner Mikao Usui (1865-1926) de grondlegger is van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. “Ryoho” is Japans voor ’therapie’ of ‘remedie’. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Meditatie en de Gokai (de 5 principes) waren de kern van zijn onderwijs. Mikao Usui gaf zijn onderwijs rond 1922 een concretere vorm, na een lange zoektocht en een periode van vasten en mediteren op de berg Kurama. 

De 5  Reiki principes:

Kyo dake ha

 1. Ikaru na
 2. Shinpai suna
 3. Kansha shite
 4. Go wo hageme
 5. Hito ni shinsetsu ni

Alleen voor vandaag

 1. Word niet boos
 2. Wees niet bezorgd
 3. Wees dankbaar
 4. Wees ijverig in je werk/je bezigheden
 5. Wees vriendelijk tegen mensen    

De Reiki principes worden in het traditionele onderwijs  Gokei genoemd. Go staat in het Japans voor vijf.

Goed om te weten als je behandeld wordt…

 

Als alternatieve geneeswijze is Reiki in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Het wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen.

Reiki werkt met universele energie en is daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals bijvoorbeeld accupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Lichaam, geest en ziel

In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan die onze ganse energiehuishouding in gevaar kunnen brengen. Omdat al deze energiebanen met elkaar zijn  verbonden via vele knooppunten, in vaktermen chakra’s genoemd, kan ik als Reiki behandelaar deze energieblokkades ongedaan maken door extra energie door het lichaam te laten stromen.

Kosmos

Reiki werkt niet met persoonlijke energie, maar met energie uit de kosmos. Via de zogenaamde sub chakra’s in de handpalmen, stroomt die kosmische energie even goed door het lichaam en geest  en wordt zowel door handoplegging als vanaf een afstand gestuurd. Zo worden disharmonieën in alle lichaamsdelen opgeheven. Reiki heeft een positieve invloed op alles waar energie aan te pas komt. 

Deugddoende ervaring

Reiki wordt lang niet alleen gebruikt bij gezondheidsklachten, maar ook bij het verbeteren van onze levenskwaliteit.

Geneeswijze

Reiki is voor diegenen die erin geloven vooral een positieve en deugddoende ervaring. Het gaat daarbij niet zozeer om een behandeling, maar om een manier van leven om rust en evenwicht te vinden.

Verschillende vormen

Gezond

Een reiki behandeling is ook geschikt voor wie niet ziek is maar rust en ontspanning nastreeft. Tijdens de behandeling zit je gekleed op een stoel of in een zetel. Als Reiki behandelaar leg ik mijn handen  op verschillende plaatsen op het lichaam. 

Die plaatsen komen overeen met onze zeven chakra’s. Die bevinden zich op of juist boven ons lichaam. De vrijgekomen energie stroomt vervolgens door ons lichaam.

Resultaten

Een reiki- behandeling kan zorgen voor de meest uiteenlopende reacties en resultaten. Dit is afhankelijk van de gesteldheid van de persoon in kwestie en wat deze persoon nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan:

Een warm en heerlijk gevoel

Tintelingen in het ganse lichaam

Een ontspannen en rustig gevoel

Beter slapen

Soms hevig transpireren

Een onweerstaanbare drang om te praten

Een angstig gevoel

Verdriet, plotse boosheid of... vrolijkheid en uitgelatenheid

Stimulerende werking van onze organen

Ons zelfgenezend vermogen wordt bevorderd

De ervaring leert dat een angstig gevoel zich vooral openbaart bij mensen die hun gevoel langdurig genegeerd hebben. Zo zal een onweerstaanbare drang om te praten ook vooral voorkomen bij mensen die hun emoties altijd binnenhouden.

Nieuw evenwicht

Dankzij je herwonnen evenwicht moet je na een behandeling meestal meer naar het toilet. Allerlei eerder onschuldige nevenwerkingen kunnen wekenlang duren. De meerderheid van de patiënten zijn veel rustiger, slapen beter en voelen zich opgelucht. Een behandeling kan zowel bij de therapeut zelf als bij de patiënt worden uitgevoerd.

Zonder effect

Een reiki behandeling werkt niet altijd even goed. Het heeft zelfs geen enkel effect als de patiënt:

 • Te hoge verwachtingen koestert en een bepaald resultaat nastreeft
 • Zich bewust of onbewust afsluit voor de reiki-energie
 • De aandacht die hij of zij krijgt door zijn ziekte niet wil verliezen
 • Als hij of zij zijn ongezonde levensstijl niet wil opgeven
 • Moeite heeft met de fysieke aanrakingen door de reiki-meester

Niet altijd geschikt

Een behandeling met reiki is niet altijd geschikt. Dat is zo ingeval van:

 • Botbreuken
 • Tijdens een behandeling na een hartinfarct
 • Voor of na een operatieve ingreep

Prijslijst 

 • Kosten Reiki persoonlijke behandeling 45 min: Euro 45,-
 • 4  persoonlijke behandelingen 45 min: Euro 135,- Je betaalt dus voor 3 behandelingen.
 • Kosten Reiki op afstand 30 min: 30,- euro. 4 behandelingen 30 min voor euro 90,- Je betaalt dus voor 3 behandelingen.
 • Bij alle Reiki behandelingen krijgt u een gratis meditatie focus relax. Concentratie op de eigen ademhaling van 5-15 min.